Free songs
OCA

6.Bölge Divan toplantımız yapıldı.

by :
comment : 0

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Şebinkarahisar Ozanlı Köyü Derneğinin ev sahipliğinde Şebinkarahisar Ozanlı Köyü Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Kavakpınar Mahahallesi – Pendik’te 6. Bölge Divan toplantısını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in de katıldığı toplantı, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin köy ve mahalle derneklerinden sorumlu Başkan Yardımcısı, Ramazan Satıcı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Mustafa Koca, Ali Sütcü, Yakup Yılmaz ve Süleyman Kelemci’den oluşturulan divan kurulu yapılan oylama ile kabul edildi.

Şebinkarahisarlılar yardımlaşma derneğinin kuruluşunun 50. yılına girmesinden dolayı İstanbul ve Şebinkarahisar’da yapılması düşünülen etkinliklerin müzakere edilmesi, Şebinkarahisar’ın köy ve mahalle sorunları, yaklaşan yerel seçimlerde belediye meclis üyeliği aday adaylığı sürecinde olan hemşerilerimizin tanıtılması gündemli üç başlık altında gündem divan başkanı Mustafa Koca tarafından katılımcılara okundu.
Dernek Başkanı Av. Hakan Özbay, ev sahibi Ozanlı Köyü Dernek Başkanı Ali Özacar’a göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı plaket takdimi yaptı. Başkan Özbay, 6. Divan toplantısının hayırlı olmasını temenni ederek gündem hakkında bilgi verdi.
Kavgayı bir ağacın yaprağına yazmak isterdim, sonbahar gelsin yaprak kurusun diye.. Öfkeyi bir bulutun üzerine yazmak isterdim, yağmur yağsın, Bulut yok olsun diye.. Nefreti karların üzerine yazmak isterdim, güneş açsın karlar erisin diye.. Ve Dostluk ile sevgiyi yeni doğmuş bebeklerin yüreğine yazmak isterdim, onlarla Büyüsün, dünyayı sarsın diye … (Rav Naftali Haleva) şiirini okuyarak konuşmasına başlayan Özbay, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese şükran ve iyi dileklerde bulunarak, Hakkın Rahmetine kavuşanlara Allah’tan Rahmet diledi.
3 Şubat 2013 yılında  göreve geldiklerini belirten Özbay, o günden itibaren herkese ulaşmaya çalıştıklarını Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Köy ve Mahalle Dernek Başkanları ile  birçok etkinliğe imza atıklarının vurgusunu yaptı. 2014 yılının kendileri ve Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği için çok büyük anlam ifade ettiğini belirten Başkan Özbay, yapılacak etkinlikler hakkında yapılan bütün tavsiye ve görüşleri dikkate alarak Şebinkarahisar’ın anına şanına yakışır bir etkinlik yapacaklarını belirtti.
12 yıllık Dernek geçmişini ve birikimini 50. Yıla özel etkinliklerde yansıtacaklarını söyleyerek sözlerine devam eden başkan Özbay şunları ifade etti. “Köy ve Mahalle Dernek Başkanlarımızın da önerilerini alarak, Derneğimizin kuruluşundan beri ülkemiz, milletimiz, memleketimiz adına faydalı işler yapan derneğimiz, Vilayetlik, Fakülte, Ulaşım vb. konularda da aynı hassasiyetle yaklaşımlarını sürdürerek, genel üslup içerisinde yapıcı tavırlarla bütün bu meselelerin üzerine gitmeye devam edecek.” dedi.
Başkan Özbay, Yapılan divanın dostluk ve sevgi adına Şebinkarahisar adına yapıldığını, Şebinkarahisar’ın her ne meselesi varsa gereken hassasiyetleri göstereceklerini vurgulayarak, 50. Yılda Behramşah Camii restore çalışmaları için yürüttüğümüz mücadelede artık sonuca yaklaştık dedi. Başkan Özbay, TRT Repertuarına alınmış Şebinkarahisar Türküleriyle Albüm yapma çalışmalarının başlatıldığı müjdesini vererek konuşmalarını tamamladı.
Müzakereye açılan gündem maddesine ilişkin söz alan katılımcılar ise gündem ile alakalı görüşlerini ve önerilerini sundular.
Kadın kolları adına sorumlu başkan yardımcısı İmran Turna, Şebinkarahisarlılar Derneği Kadın Kollarının şimdiye kadar yapılan ve yapılması planlanan faaliyetlerini anlattı.
Şebinkarahisarlılar Derneği Gençlik Kolları Başkanı Sencer Kısa yaptığı konuşmasında Gençler arasında birlik ve beraberliği sağlamak adına yetişen yeni nesillere Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği’ni öğreterek köprü oluşturmak istediklerini belirtti. Şebinkarahisar’ın her köyünden ve mahallesinden  bir temsilci seçerek güç birliği yapılması gerektiğine vurguda bulunarak yaptıkları faaliyetleri ve hedefledikleri faaliyetleri anlatarak çalışmalarına destek verilmesi taleplerini iletti.
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin 6. Divan toplantısında, gündem maddeleri ve 50. Kuruluş Yıldönümünde yapılacak etkinlikler hakkında görüş ve fikirlerini beyan eden konuşmacılar;
ARGE biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burcu DEMİRALP,  Kınık Köyü Dernek Başkanı Alparslan ARSLAN Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Sabri TOMBUL. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan ŞAHİN Uğurca Köyü Dernek Başkanı ve Danışma Kurulu Üyesi Ünsal AKGÜN Duman Köyü Dernek Başkan Yardımcısı Fazlı KOÇ, Ovacık Köyü Etir Mahallesi Dernek Başkanı Yunus ETİRLİ, Yakınca Köyü Dernek Başkanı Urfan BALIKÇI, Karaağaç Köyü Dernek Başakanı Recep ALTUN, Arslanşah Köyü Dernek Başkanı Hasan BAYRAM, Buzkeçi Köyü Dernek Başkanı Mustafa ÇİFTÇİ, Çakır Köyü Çileder Mahallesi Dernek Başkanı Ali SÜTCÜ, Yedikardeş Köyü Dernek Başkanı Selim ÇİFTCİ, Hacıömer Köyü Çiftlik Mahallesi Dernek Başkanı Muhittin ERARSLAN, Kocaeli Şebinkarahisar Derneği Kurucu Başkanı Mehmet ŞENYUVA, Ovacık Köyü Etir Mahallesi Dernek Başkan Yardımcısı Servet OCAKLI Şebinkarahisarlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Eski Başkanı Mehmet ÇELİKKOL Kocaeli Şebinkarahisar Derneği Başkanı İlhan AVUTMAN, Şahinler Köy Dernek Başkanı Ahmet KARAASLAN, Doğanyuva Köyü Dernek Başkanı ve Gebze Ticaret Odası 9.Meslek Komite Başkanı Hüsamettin DEMİR, Sultanbeyli Şebinkarahisarlılar Derneği Doğan YILMAZ, Ufuk Spor Derneği Başkanı Ömür CEYLAN, Karacaören Dernek Başkanı ve Şebinkarahisarlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bayram KARAMAN, İşadamı Şeref YILDIRIM, Emekli Öğretmen Osman ÖZBAY, Şahinler Köyü Derneği Genel Sekreteri ve Şebinkarahisarlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan KARAASLAN, Şebinkarahisarlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Bora KILIÇ, Gündem ile ilgili fikirlerini ve önerilerini divan kuruluna yaptıkları konuşmaları ile bildirdiler.